Kandildağı İlkokulu
KANDİLDAĞI KÖYÜ KANDİLDAĞI KÜME EVLERİ NO: 95 HAMUR / AĞRI

VİZYON

Bilimsel ve çağdaş eğitimi prensip edinen, teknolojik gelişmeye açık, planlama ve uygulama yeteneğine sahip, eğitimin hedefine sevgiyle ulaştığı, içinde yaşayan tüm bireylerin mutlu olduğu, çağdaş medeniyetler seviyesinde bir kurum olmaktır.

MİSYON

Milli eğitim temel kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak, sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan; insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış; ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran; mili ve evrensel değerleri tanıyan; benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen; kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren; görev ve sorumluluklarının bilincinde olan öğrenciler yetiştirmektir.

İkili Öğretim

12:55 / 17:15

Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.

Servis yoktur.

İl Merkezine Uzaklık:37 km İlçe Merkezine Uzaklık:40 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köyümüz, ilimizin Hamur ilçesine 40 km uzaklıktaki Kandildağı eteklerinde kurulmuştur.1935 yılına kadar Şeyhtokil köyü adıyla bilinen Kandildağı köyü, 5 km uzaklıkta Kuzeydoğu yönünde bulunan tarihi Şoşik Kalesi ile birlikte tarihi öneme sahip bir yerleşim yeridir.Köyümüz Ağrı´nın Hamur İlçesine bağlı bir köydür.Köyümüzde 100´e yakın ev bulunmaktadır ve nüfusu yaklaşık 700 civarındadır.Köyün temel geçim kaynağı hayvancılıktır.Köy dağlık bir alana kurulmuştur.

Diğer Hususlar

Öğretmenler köyde lojmanda kalmaktadır. Lojman kaloriferlidir. Ağrı Merkeze ulaşım köy servisi veya taksi ile sağlanmaktadır.